Onderbouw

 

De onderbouw omvat leerjaar 1 en 2. De onderbouw kent twee soorten brugklassen. Brugklas KB/BB, deze klas werkt op KB-niveau en brugklas BB (deze klas werkt op BB-niveau).

In beide groepen kunnen leerlingen geplaatst worden met een beschikking voor Leerwegondersteuning (LWOO). Leerwegondersteuning is er voor die leerlingen met leerproblemen of problemen op sociaal- emotioneel gebied waardoor er leerachterstanden zijn ontstaan. Door gericht aan de problematiek te werken behalen zij uiteindelijk een regulier diploma. Na het tweede leerjaar kiezen de leerlingen een profiel.

In de onderbouw maken de leerlingen uitgebreid kennis met de verschillende keuzemogelijkheden in de bovenbouw waardoor ze weloverwogen kunnen kiezen voor de vervolgopleiding die het beste bij hen past. Belangstelling voor de lessentabel? Klik hier.

Het vmbo is aan het veranderen, de sectoren worden profielen. Met ingang van dit schooljaar kunnen leerlingen de volgende profielen kiezen.

  • Economie en Ondernemen
  • Zorg en Welzijn:
    • Leerlijn Zorg en Welzijn
    • Leerlijn Sport Dienstverlening en Veiligheid
  • Techniek Breed

De sector Techniek Breed start dit schooljaar voor het laatst. In 2016-2017 wordt dit het profiel Techniek PIE (Produceren, Installeren en Energie).

DSC_0079

Begeleiding

De mentor neemt een belangrijke plaats in bij de begeleiding van de leerlingen. Een mentor is twee jaar het aanspreekpunt voor de klas/leerling. Daarnaast is er ondersteuning mogelijk bij leervragen en sociaal-emotionele problematiek.

Pagina is onder constructie.